Referenties workshops

Workshop OLOIDE april 2018 - Claudia

Beste Frederique,

Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen aan de workshop, het smaakt naar meer eerlijk gezegd... Dank voor deze ervaring!

Leuk dat je terugkomt op 'mijn oloïde verhaal':  Een jaar geleden 'sloot ik vrede met mezelf' door in te zien dat ik mijn twee uitersten met elkaar kon verbinden in plaats van voortdurend het gevoel had te moeten kiezen. Tijdens een vrije opdracht in een boetseerles werd me dit duidelijk toen ik twee cirkelvormen met elkaar probeerde te verenigen. De docent droeg als oplossing een oloïde aan en sindsdien staat deze vorm voor mij symbool voor de gulden middenweg.

(Kort daarna werd ik plots zwanger...)  

Familie-workshop 2017 - fam. Alderlieste

Warme ontvangst en goede persoonlijke begeleiding, voor ieder individu in de groep is aandacht. Frederique weet het evenwicht te vinden tussen de deelnemers en hun creativiteit de vrije loop laten en het coachen. Ook zonder ervaring zet je in relatief korte tijd iets moois neer! Zelfs met een hele groep weet ze het thema en de vormen op elkaar af te stemmen! En de lunch....mmmmhhhh! Zeker een aanrader en het geld dubbel en dwars waard! 

Workshop letterhakken 2014 - Gerda

Onder de professionele begeleiding van Frederique, in twee dagen de eerste beginselen van het letters hakken geleerd. Haar enthousiasme en geduld heeft gemaakt, dat ik het letters hakken nog steeds aan het oefenen ben, want het is iedere keer weer een uitdaging om de letters netjes uit de steen te hakken. Het heeft mij daarom meer gebracht dan ik verwacht had. 

Joke Bol

Het geklop van de hamers, het witte steenstof in de lucht bij een temperatuur oplopend tot 40 graden in de schaduw, het kon niet op deze zomerweek, het leek wel Italië. Heerlijk om een week achter elkaar aan een beeld te werken. De inleiding van Frederique ‘s morgens over een actuele of minder actuele beeldhouwer was inspirerend. De heerlijke gezamenlijke lunch tenslotte maakte van een werkweek een vakantieweek. Het was mijn eerste zomerweek in Atelier16, maar is zeker voor herhaling vatbaar.

Elle Groot

In de zomer van 2014 volgde ik een zomerweek bij Atelier 16. Ik vond het heerlijk dat ik dichtbij huis deze 5-daagse workshop kon volgen. Ik heb Frederique leren kennen als een gedreven vakvrouw met veel passie voor het ambacht beeldhouwen. Het is fijn dat er wordt gewerkt met een kleine groep. Verder is de werkplaats zeer goed geoutilleerd. Ik kom zeker nog een keer terug!

Erik van Houten

Graag wilde ik je nog zeggen dat ik in de zomerweek erg heb genoten. En niet alleen van de heerlijke verzorging rondom het hakken, want dat was uitmuntend.

Je begeleiding van mijn twee werkstukken vond ik erg prettig. Terwijl je me vrij liet in mijn ideeën over mijn werk kon je goede aanwijzingen geven over de lijnen en vlakken waardoor het werkstuk spannender werd. Ook de haktechniek die je me leerde hield me nog een poosje zoet.
Ik vind de sfeer, ondanks dat er weinig mannen waren erg prettig en werkzaam. Als ik al iets van kritiek kan bedenken dan is het het aantal uren dat ik kon werken.

Recensie workshop portret naar model Maart 2015- Cindy M.

Ik heb intens genoten, bevlogen begon ik aan het avontuur: een aardse beleving. Er was een goed model, materialen en gereedschappen in een fijne ruimte. Jouw kennis, inzicht, rust zorgde voor mijn focus.. wortels om te groeien en vleugels om te vliegen.

Frederique boort mijn creatieve bron aan die ervoor kan zorgen dat ik mezelf kan overstijgen – het is voedsel voor mijn ziel. Ze is een vakvrouw, bewaakster van rust, geeft inzicht, structuur, overzicht en heeft humor. Er is ruimte voor ontwikkeling van eigen talent, laten stromen van passie, ervaring en beleving en zèlf doen!

Bedankt voor je kennis en overdracht.

Workshop modelboetseren - Irene Mol:

Recentelijk heb ik de workshop model boetseren gedaan bij Frederique. Best spannend aangezien ik sinds de lagere school zo ongeveer geen klei meer in mijn handen heb gehad. Ik vond het een heel erg leuke ervaring. Prettige sfeer, erg lekkere lunches en vooral goede en deskundige aanwijzingen van Frederique. Voor herhaling vatbaar!

Workshop letterhakken juni 2017 - Karin Butot

Altijd al willen doen en afgelopen vrijdag en zaterdag gerealiseerd: letterhakken in steen! Mooie opbouw, hartstikke prettige sfeer en top begeleiding Frederique! En wat kan je 't zelf wáánzinnig mooi die letters in en op de steen. En als je óók nog 'ns van Bourgondische lunches houdt dan moet je zéker 'ns meedoen met 'n workshop bij Atelier 16! Mij zie je vast terug!

Open workshop mei 2017 - Herma Den Breejen

Mijn passie is letterhakken in steen. Om mijn vaardigheden op een hoger peil te krijgen een Open-Workshop-Dag geboekt bij Atelier16. Na 1 dag een "rugzak" vol nieuwe technieken op gedaan. Intens genoten van de rust in het atelier, de kleine groep, een lekkere lunch en vooral de beeldhouw kennis/kunde van Frederique. Het gezegde; Wat je van ver haalt is bijzonder..gaat in dit geval echt op. Graag kom ik nog een keer.